Avainlippu Design from Finland Ruokaa omasta maasta

Rohkeasta ideasta syntyi ainutlaatuinen Valio Better™

Valion tuotekehittäjät saivat kolme vuotta sitten haastavan tehtävän. Levitehyllyyn tulisi luoda jotakin aivan uutta. Tavoitteena oli kehittää levite, joka vastaisi hyvinvointia arvostavien kuluttajien tarpeisiin ja joka täyttäisi Sydänmerkki-tuotteen vaatimukset rasvanlaadun ja suolamäärän osalta. Tällaista tuotetta Valiolla ei vielä ollut levitevalikoimassaan.

”Halusimme luoda uudenlaisen kevytlevitteen, joka myös maistuu hyvältä”, tuotekehittäjä Annamari Jukkola tiivistää.

Levitteen valmistusta täytyi katsoa kokonaan uudelta kantilta, ja siksi uutuuden kehittämiseen varattiin useampi vuosi aikaa.

”Uusi katsontakanta sai meidät luomaan jotakin ainutlaatuista. Keksimme, että yhdistämällä voin, rypsiöljyn ja rahkan pääsemme tavoitteeseen. Levitteen rakenteen kehittäminen ei kuitenkaan ollut yksinkertaista, kun sen rasvapitoisuus haluttiin pitää tietyllä tasolla. Koeajoja tehtiin paljon sekä laboratorio- että meijeriympäristössä, jotta haluttu lopputulos saavutettiin”, Annamari Jukkola kertoo.

”Nyt levitteen maku on täyteläinen mutta raikas, ja sen rakenne on pehmeä. Rahkan käyttö reseptissä osoittautui nappivalinnaksi!”

Tällaista levitettä ei maailmalla ole ennen nähty

Leviteuutuus syntyy suomalaisista raaka-aineista Valion Seinäjoen meijerissä.

Valio Better™ sisältää rahkaa 37 %. Luontaisesti kevyt rahka vähentää levitteen rasvapitoisuutta, raikastaa sen makua ja kuohkeuttaa rakennetta. Kotimainen rypsiöljy tuo rahkariiniin runsaasti elimistölle välttämätöntä alfalinoleenihappoa eli omega-3:sta, joka päivittäin nautittuna (2 g / vrk) auttaa ylläpitämään veren normaalia kolesterolitasoa. Valio voi kruunaa levitteen herkullisen maun. Nauti Valio Better™ osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

Uutuuslevitteellä on Sydänmerkki. Sydänmerkki-tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan laadun ja suolan määrän suhteen. Valio Better™ levitteessä on rasvaa 40 %, josta 27 % on kasvirasvaa ja 13 % maitorasvaa. Suolaa tuotteessa on 1 g / 100 g.