Avainlippu Design from Finland Ruokaa omasta maasta

Nanso-tuote syntyy osaavien käsien kautta

Nanso luo suurelle osalle suomalaisista mielikuvan mukavista ja helppohoitoisista vaatteista.

Nanso-pikkukuvaVärit  ovat usein suunnittelutyöni lähtökohta.

Tuotteisiin liitetään usein myös syviä tunteita ja miltei pohjatonta luottamusta laatua kohtaan. Vaatteen matka suunnittelijan työpöydältä kuluttajan vaatekaappiin on kuitenkin pitkä ja pitää sisällään monia vaiheita. Ilman ammattitaitoista henkilökuntaa ei näitä laadukkaita ja kestäviä tuotteita syntyisi.

Alkujaan 1921 Nokialle rautatien varteen perustettu Nanso on vuosikymmenten kuluessa kasvanut pienestä palkkavärjäämöstä yhdeksi Suomen suurimmista vaatetusteollisuusyrityksistä. Kestävästi ja kestämään suunnitellut Nanso-vaatteet valmistetaan aina laadukkaista materiaaleista, ompelutyö on pitävää ja kankaiden värjääminen sekä painaminen tehdään huolella ja korkealla ammattitaidolla. Suunnittelijat pitävät huolen siitä, että tuotteet kestävät myös aikaa, sillä vahvoista kuoseista tunnetun brändin designin esteettisenä lähtökohtana on ajattomuus. Viime vuosina Nanso on kunnostautunut yhä enemmän työssäkäyvien naisten puvustamisessa. Naiselliset, laadukkaat ja helppohoitoiset vaatteet syntyvät materiaalien, värien, kuosien ja muotojen yhteistyönä

Värit  ovat usein suunnittelutyöni lähtökohta, ja joskus joku tietty sävy antaa kipinän tehdä uutta. Värin rinnalle tulee muoto. Hyvä materiaali antaa tuotteelle oikean tunnun: kuoseissa aito rosoisuus kiehtoo minua. Tuote on kuitenkin valmis vasta sitten, kun se puetaan päälle ja on kantajalleen uskollinen, kuvailee Nanso Casual -malliston suunnittelija Minna Sillanpää uusien tuotteiden syntymistä.

Nopeasti muuttuvassa muotimaailmassa suunnittelija joutuu jatkuvasti luomaan uutta. Saan ideoita ympärillä tapahtuvista asioista, ihmisistä, väreistä ja muodoista. Katson paljon elokuvia, pidän lukemisesta ja olen kiinnostunut kuvataiteista. Minusta on ihanaa istua perheen ja ystävien kanssa iltaa, syödä hyvin ja keskustella, kertoo Sillanpää.

Sillanpää toivoo, että hänen suunnittelemansa ja Nanson aidolla suomalaisella ammattiylpeydellä ja täydellä sydämellä valmistetut tuotteet kulkisivat käyttäjiensä mukana heidän merkityksellisissä hetkissä, olisivat osa ihmisten tarinoita ja kauniita muistoja.

Katso video: