Avainlippu Design from Finland Ruokaa omasta maasta

Maamme suurin sukkavalmistaja luottaa suomalaiseen suunnitteluun ja tuotantoon

Suomalaiset kuluttavat noin 6–7 sukkaparia vuodessa henkeä kohden – joista yhdestä kahteen pariin on Suomessa valmistettuja.

Haluamme pysyä tekniikan huipulla, jotta sukkavalmistus pysyy myös jatkossa suomalaisten osaajien käsissä.

Sukkamestarien tehtaalta Ylöjärveltä valmistuu reilusti yli puolet kotimaisesta sukkatuotannosta – kapasiteetti on noin 4,3 miljoonaa sukkaparia vuosittain. Mallistoon kuuluu kenkä- ja urheilusukkia naisille, miehille ja lapsille. Huolellisesti valikoidut materiaalit kestävät käytössä ja säilyttävät muotonsa pesusta toiseen.

Suomalainen mallisto

Vuonna 1996 perustettu yritys on alusta saakka panostanut suomalaisen sukkaosaamisen kehittämiseen. Tällä hetkellä Ylöjärven tehtaalla työskentelee noin 50 sukkateollisuuden ammattilaista. Mallistot suunnitellaan suomalaisiin olosuhteisiin, suomalaiselle jalalle sopivalla mitoituksella – trendikuoseja unohtamatta. Panostamme jatkuvasti tuotekehitykseen ja haluamme pysyä tekniikan huipulla, jotta sukkavalmistus pysyy myös jatkossa suomalaisten osaajien käsissä.

Sukkamestarit valmistaa sukkia omalla Romeo & Julia -tuotemerkillään, jonka alta löytyvät naisten, miesten ja lasten sukat kaikkiin tarpeisiin: tavalliset kenkäsukat, sileät sukat, polvisukat ja tekniset monikerrosrakenteiset ulkoilusukat. Kaikki Romeo & Julia -sukat ovat Suomessa valmistettuja Avainlippu-tuotteita. Sukkamestarit valmistaa myös vähittäiskauppojen private label -tuotteita, esimerkiksi K-ryhmän Pirkka-sukat.

Tarkasti valikoidut raaka-aineet

Valmistuksessa käytetään eri raaka-aineita sukan käyttötarkoituksen mukaan: kampapuuvillaa, merinovillaa, bambu-viskoosia, viskoosia, coolmaxia, polypropeenia, polyamidiä ja lycraa. Kaikki raaka-aineet valitaan ja testataan huolellisesti. Raaka-aineille on myönnetty Ökö-Tex -sertifikaatti vaativimmassa I-luokassa, eikä tuotteisiin lisätä mitään lisä- tai käsittelyaineita tuotannon aikana. Kaikki tuotteet sopivat siis myös herkkäihoisimmille.

Monivaiheinen laadunvalvonta takaa virheettömyyden

Valvomme tuotteiden laatua jo neulottaessa, kärkisaumauksessa, muotoilussa ja lopuksi vielä varastossa. Monivaiheinen, huolellinen laadunvarmistus takaa, että saat hyvälaatuiset ja hyvin istuvat sukat, jotka kestävät käyttöä ja pesua. Vaikka toimiala on perinteinen, Sukkamestareilla käytetään uusinta teknologiaa niin neulomossa kuin tuotannonohjauksessa, jotta sukkatoimitukset saapuvat kauppoihin virheettöminä ja täsmällisesti.

Kestäviä tuotteita – ympäristöystävällisesti

Ympäristöarvot näkyvät kaikessa Sukkamestareiden toiminnassa. Kaikki jätteet kierrätetään tai käytetään energiaksi, myös sukkapakkausten materiaalit voidaan kierrättää. Tuotannon lämpöenergia otetaan talteen ja käytetään lämmityksessä. Sukkien valmistukseen käytetään mm. EU-Kukka -ympäristömerkillä sertifioitua puuvillaa, eikä tuotteisiin lisätä mitään kemikaaleja tuotannon aikana. Sukkien muotoilun yhteydessäkin käytetään kierrätettyä ja puhdistettua vettä.

Sukkamestarit haluaa tarjota suomalaisiin olosuhteisiin sopivia, erittäin korkealuokkaisista materiaaleista valmistettuja kotimaisia sukkia, jotka kestävät käytössä mahdollisimman pitkään pesuista huolimatta. Tuotteiden kestävyydestä kertoo sekin, että Suomen puolustusvoimat on luottanut Sukkamestareiden sukkiin.