Avainlippu Design from Finland Ruokaa omasta maasta

Gluteenitonta ja aidosti maukasta

”Suomalaisen työn talkoot” eivät ole vain puhetta Vuohelan Herkulle. Herkulliset gluteenittomat tuotteet valmistetaan Hartolassa, ja raaka-aineet ovat kotimaisia aina kun mahdollista.

”Kun tehdään, tehdään vain parasta”, Vuohelan Herkun perustaja Pirkko Hämäläinen tapaa sanoa. Leivät, makeat leivonnaiset, pikkusuolaiset ja pakasteet leivotaan vain parhaista raaka-aineista. Lopputuloksista nauttivat keliaakikot, gluteeniherkät, allergikot – ja kuka tahansa, joka haluaa nauttia hyvistä gluteenittomista tuotteista.

Karjalaista käsityötaitoa

Pirkko Hämäläinen oppi karjalanpiirakoiden leipomisen karjalaisjuuriselta äidiltään. Aikanaan leipomistaidosta poiki maatalouden sivuelinkeino Vuohelan tilalla Joutsassa sekä karjalanpiirakan leivonnan Suomen mestaruus vuonna 2001.

Keliakiadiagnoosin myötä Pirkko huomasi, että gluteenittomiin tuotteisiin tarvitaan ehdottomasti makua. Alkoi uraauurtava työ maukkaan gluteenittoman elämän puolesta. Nyt Vuohelan Herkku työllistää noin 50 ihmistä Hartolassa ja tuotteita myydään kautta Suomen.

Ainekset suomalaisilta tiloilta

Raaka-aine valinnoillaan Vuohelan Herkku luo työtä suomalaiselle maaseudulle. Puhdaskauran viljelee Puuppolan Aitokaura ja kotimaassa kasvaneen tattarin jauhaa Keskisen Maitotuotteet tulevat Valiolta ja pakkausmateriaalit valmistetaan Suomessa.

Innovatiivisia uutuuksia

Tuotekehityksen pääpaino on aina maussa: jos ei itselle maistu, ei laiteta myyntiin. Tällä periaatteella syntyi mm. Suomen ensimmäinen gluteeniton jälkiuunileipä, Laitniemen jälkiuunileipä.

Leipomotuotteiden lisäksi valikoimissa ovat Farina-jauhot ja -jauhoseokset, kuten Pulla- ja munkkijauhoseos, Blinijauhoseos sekä Pizza- ja piirakkapohjaseos. Myös Farinat valmistetaan Suomessa.

Tutustu gluteenittomiin tuotteisiin: www.vuohelanherkku.fi

 

Tunnustukset:

  • Vuoden gluteeniton tuote 2003, Tattarilimppu
  • Vuoden gluteeniton yritys 2010
  • Lahden seudun vuoden yrittäjänainen 2010
  • Valtakunnallinen vuoden yrittäjänainen 2013
  • Hartolan vuoden yrittäjä 2013