Avainlippu Design from Finland Ruokaa omasta maasta

Suomalaisen työn puolesta

sj_logo_liiton_logo2Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja on Suomalaisen Työn Liiton omistama kampanja suomalaisen työn puolesta. Mukana kampanjassa on mukana noin 50 yritystä. Lisäksi K-ruokakaupoissa on Sinivalkoinen jalanjälki -viikkoja ja kampanja on esillä myös K-raudoissa ja Rautioissa.

Suomalaisen työn tulevaisuus rakentuu suomalaisten omista valinnoista. Tule mukaan, jätetään yhdessä maailman suurin sinivalkoinen jalanjälki!

Suomalaisesta työstä kertovat merkit

Suomessa valmistetut tai suunnitellut tuotteet tunnistat kauppojen hyllyillä alla olevista merkeistä:

Avainlippu

Avainlippu on Suomessa valmistettujen tuotteiden ja Suomessa tuotettujen palveluiden alkuperämerkki. Kotimaisuusasteen on oltava yli 50 %. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on kuitenkin yli 80 prosenttia. Avainlipun käyttöoikeuden myöntää Suomalaisen Työn Liitto.

Design from Finland -merkki

Design from Finland -merkki voidaan myöntää yritykselle, jonka tuotteiden tai palveluiden arvosta valtaosa syntyy suomalaisen muotoilun tuloksena. Merkki viestii suomalaisen, ainutlaatuisen muotoilun alkuperästä. Tuote voi olla valmistettu Suomessa tai ulkomailla. Merkin käyttöoikeuden myöntää Suomalaisen Työn Liitto.

Hyvää Suomesta -merkki

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Merkkiä saa käyttää tuotteissa, jotka on valmistettu Suomessa ja joiden raaka-aineista vähintään 75 % on suomalaisia. Kaikki liha, kala, kananmuna ja maito ovat 100 % suomalaisia. Merkin käyttöoikeuden myöntää Ruokatieto Yhdistys ry.

Me teemme tämän yhdessä

Me olemme yhdessä mukana kampanjassa suomalaisen työn puolesta ja haluamme muistuttaa arjen jokapäiväisten ostopäätösten vaikutuksesta Suomen työllisyyteen. Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa. Pienilläkin valinnoilla on siis merkitystä.

Näytä kaikki tuotteet

ABLOY suojaa ihmisiä, omaisuutta sekä liiketoimintaa maalla, merellä ja ilmassa – olosuhteista riippumatta. Käyttäjien yksilöllisiin tarpeisiin luodut ratkaisut ulottuvat kotien lukinnasta äärimmäistä turvaa vaativiin ammattikohteisiin. Maailmanlaajuinen 90 maata kattava jakeluverkostomme vastaa asiantuntevasta palvelusta. Abloy Oy on osa ASSA ABLOY -konsernia, joka maailman johtavana oviympäristöratkaisujen toimittajana tarjoaa asiakkailleen turvallisia ja helppokäyttöisiä sovelluksia ovien avaamiseen ja sulkemiseen. Konsernissa on 44 000 työntekijää ja liikevaihto yli 6,2 miljardia euroa.

Lue lisää: www.abloy.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

3020_medium_sj

avain

Riippulukot

Abloy_SENTO_avain_1_medium_sj

avain

Lukot patentoidulla ABLOY SENTO -avainjärjestelmällä

DOMUS_graphite_sj

avain

Ovenpainikkeet antimikrobisella pinnoitteella

Lukkorunko_LC100_ABLOY_SJ

avain

Finanssialan keskusliiton hyväksymät lukkorungot

Allaway on kotimainen keskuspölynimureita ja Ufox-ilmankostuttimia valmistava yritys, joka perustettiin vuonna 1982. Tehdas sijaitsee Jyväskylässä. Sisäilman puhtauden parantaminen ja ihmisten terveyteen positiivisesti vaikuttaminen on avainasemassa Allawayn toiminnassa. Ihminen viettää ajastaan noin 90% sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää millaista ilmaa imuri jättää jälkeensä sisätiloihin. Tutkimusten mukaan sisäilman huono laatu on yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Mielestämme paras tapa siivoukseen on keskuspölynimuri, jolloin imurin allergisoivia pienhiukkasia sisältävä poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Keskuspölynimuri on pitkäikäinen ja ekologinen ratkaisu. Keskuspölynimuri sopii kaikkiin koteihin. Valikoimassamme on mallit omakoti, rivi- ja kerrostaloon sekä ammattisiivouskohteisiin. Laajasta lisätarvikevalikoimasta löytyy suulakkeet kaikille pinnoille. Olemme panostaneet tuotekehityksessämme myös siivouksen ergonomisuuteen ja vaivattomuuteen.

Lue lisää: www.allaway.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

jatkoletku_avainlippu

avain

Allaway jatkoletku

keskusyksikkö_avainlippu

avain

Allaway keskusyksikkö

Premium siivousvälinesarja_avainlippu

avain

Allaway Premium siivousvälinesarja

putkisto_avainlippu

avain

Allaway putkisto

Atria on tehnyt lihakauppaa Suomessa jo vuodesta 1903 lähtien.  Atria-merkki on tae siitä, että myytävä sian-, naudan-, broilerin- ja kalkkunanliha on aina suomalaiselta maatilalta. Atrian tuotteissa on laajasti käytössä Hyvää Suomesta -joutsenmerkki, joka tarkoittaa suomalaisen työn lisäksi 100% suomalaista liharaaka-ainetta. Lihan alkuperä on kunnia-asiamme ja voimme ylpeinä kertoa olevamme maailman jäljitettävin lihatalo, sillä merkittävin osa lihatuotteistamme on tilamerkittyjä. Atria Perhetilan –tuotteiden pakkaukset kertovat, miltä perhetilaltamme liha tulee. Se on kuin suoraan tilalta ostaisit.

Lue lisää: www.atria.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Atria-Perhetilan-Broilerin-Fileeleike_Avainlippu_63260

ruoka

Atria Perhetilan Broilerin Fileeleike

Atria-Perhetilan-Jauheliha_Avainlippu_63261

ruoka

Atria Perhetilan Jauheliha

Atria-Perhetilan-Murea-Savukinkku_Avainlippu_63262

ruoka

Atria Perhetilan Murea Savukinkku

Atria-Perhetilan-Viljaporsaan-Fileepihvi_Avainlippu_63263

ruoka

Atria Perhetilan Viljaporsaan Fileepihvi

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu suomalainen perheyhtiö, jonka toiminta on kansainvälistä. Berner on myynnin ja markkinoinnin erikoisosaaja, joka toimii usealla eri alalla. Yrityksen pääkonttori, tuotekehitys ja tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa. Baltiassa ja Ruotsissa asiakkaita palvelevat tytäryhtiöt. Perheyrityksenä Berner Oy pyrkii kasvamaan vakaasti toimimalla Suomessa ja lähialueilla. Tarjoamme tuotteita ja palveluita yrityksille, julkisille sektorille ja kuluttajille. Kattavaan ja laadukkaaseen tuotevalikoimaamme kuuluu kansainvälisiä ja kotimaisia huippubrändejä sekä oman tuotekehityksen ja valmistuksen tuotteita. Annamme kaikille tuotteillemme laatulupauksen Berner – Vain Parasta.

Lue lisää: www.berner.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

rajamäki

ruoka

Rajamäen Väkiviinaetikka

RJM_kurkkuasetelma_45148_1

avain

XZ-hiustenhoitosarja

Korrek

avain

Korrek

lasol

avain

Lasol

Best-In Oy on kuopiolainen yritys, joka valmistaa tuoretta, ravitsemuksellisesti laadukasta sekä täysin säilöntä- ja väriaineetonta ravintoa koirille ja kissoille. Käyttämämme raaka-aineet ovat tuoreita ja liha on 100 % suomalaista. Tuotevalikoimaamme kuuluvat Best-In-tuoreateriat, BEST-IN BARF -raakapakasteet sekä Best-In Hubert -luonnolliset makupalat. Best-In Oy on Suomessa tuoreiden lemmikkiruokien markkinajohtaja. Tuotemerkeillämme on valmistettu lemmikkiruokia jo vuodesta 1977. Korkeasta osaamisesta takeena on kansainvälinen ISO9001-sertifikaatti. Best-In Oy:n koko tuotevalikoima on mukana kampanjassa.

Lue lisää: www.best-in.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Best-In Hubert Kananpalat ja Best-In Hubert Kanan Kivipiira_Avainlippu2

avain

Best-In Hubert Kananpalat ja Best-In Hubert Kanan Kivipiira

Best-In Kotoisa Kissan Kanapata_ Avainlippu2

avain

Best-In Kotoisa Kissan Kanapata

sianluu-pussi&luut_web-versio

avain

Tilalle BEST-IN BARF Sian luut

Porokiusaus_kalkkunakiusaus

avain

Best-In Kotikeittiön Kalkkunakiusaus ja Porokiusaus

Valitsemalla biokaasumerkillä varustettuja tuotteita, olet mukana vähentämässä hiilijalanjälkeä. Biokaasumerkki takaa, että tuote on valmistettu täysin uusiutuvalla ja suomalaisella biokaasulla, jota tuotetaan kotien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä. Biokaasumerkin omistaa pohjoismainen kaasuyhtiö Gasum, joka rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Panostaminen uusiutuvaan energiaan ja biokaasuun luo Suomeen uusia investointeja ja työpaikkoja. Gasumin biokaasulle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Lue lisää: www.biokaasumerkki.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

cocktail_riisipiirakka-sj

Gasum biokaasulla valmistetut tuotteet

Paulig_JuhlaMokka-BIOKAASU-sj

Wigren_Herkkunakki_420g-sj

Bunge Finland Oy on ainoa kotimainen margariinien valmistaja. Bunge kehittää, valmistaa ja markkinoi kasvipohjaisia margariineja ja kasviöljyjä mm. Keiju-, Keiju Rypsi- ja Sunnuntai-tuotemerkeillä. Raisiossa sijaitsevassa margariinitehtaassa on valmistettu laadukkaita margariineja jo vuodesta 1957, nykyisin yritys työllistää 90 henkilöä ja tuotannon korkean laadun takeena on mm. BRC-sertifikaatti. Bunge Finland Oy kuuluu Bunge Ltd -yhtiöön, joka on yksi maailman johtavista maatalous- ja elintarvikealan yrityksistä.

Lue lisää: www.bunge.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Keiju_Laktoositon

avain

Keiju Laktoositon

Rypsioljy

avain

Keiju Rypsiöljy

Keiju_Rypsi_Rasia_sj

avain

Keiju Rypsi

Sunnuntai-leivontamargariini

avain

Sunnuntai Leivontamargariini

Ihoystävälliset Muumivaipat ja Vuokkoset tehdään Suomen ainoissa kertakäyttöisiä lastenvaippoja ja kuukautissuojia valmistavissa tehtaissa. Yritys tuotteiden takana on Delipap Oy, suomalainen perheyritys toisessa sukupolvessa. Olemme tehneet yhteiskunta- ja ympäristövastuullista työtä jo vuodesta 1978. Vuonna 2012 investoimme uuteen, nykyaikaiseen teippivaippakoneeseen jonka myötä tuotantokapasiteettimme kolminkertaistuu ja varmistamme työpaikkojen säilymisen Suomessa. Sekä Muumivaipat että Vuokkoset ovat Joutsenmerkittyjä, ne tehdään ympäristövastuullisesti vain puhtaista raaka-aineista. Tuotteiden ihoystävällisyyden takaa yhteistyö Allergia- ja Astmaliiton kanssa.

Lue lisää: www.delipap.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Delipap_Muumivaipat_Avainlippu

avain

Muumivaipat

Vuokkoset_Avainlippu

avain

Vuokkoset

Eskimo Finland on suomalainen perheyritys, joka työllistää vajaa 80 henkilöä. Pääkonttori sijaitsee Espoossa ja tehdas Rauman Lapissa. Me Eskimolla kehitämme ratkaisuja parhaiden makujen rakentamiseen. Synnytämme ideoita ruoan valmistamiseen, säilyttämiseen ja kuljettamiseen sekä keittiön puhdistamiseen. Taistelemme parhaiden makujen puolesta!

Eskimon arvoja ovat iloisuus, rohkeus, perheyrittäjyys ja vastuullisuus. Yhtiön usko tulevaisuuteen perustuu jatkuvaan tuotekehitykseen, tinkimättömään toimitusvarmuuteen, hyvään palveluun ja välittömään vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa.

Lue lisää: www.eskimofinland.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Eskimo_leivinarkki_6418401667410_avainlippu

avain

Eskimo leivinarkki

eskimo_pakaastusrasia_0,5l_6418400072031_avainlippu

avain

Eskimo Pakastusrasia

eskimo_suodatinpussi_nro4_6418401682130_avainlippu

avain

Eskimo suodatinpussi

eskimo_folio_6418401667151_avainlippu

avain

Eskimofolio

Familon on ollut hyvinvoinnin ja hyvän unen asialla jo vuodesta 1966. Familon on tehnyt jatkuvaa tutkimusta ja tuotekehitystä, jotta me suomalaiset nukkuisimme paremmin. Tuotteet valmistetaan aina parhaista materiaaleista vastuullisesti. Tuotevalikoimaan kuuluvat sängyt, tyynyt ja peitteet, sekä kodintekstiilit. Allergiatunnus takaa tuotteiden sopivuuden myös herkimmille. Kotimaiset avainlippumerkityt Familon- sängyt valmistetaan Heinolassa. Familon-tyynyille ja -peitteille on myönnetty suomalaisesta suunnittelusta kertova Design from Finland –tunnus.

Lue lisää: www.familon.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Familon-Princess-peitteet-Avainlippu

design

Familon Princess peitteet

Princess-tyynyt

design

Familon Princess tyynyt

Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksituotteita sekä ruokailu-, ravintola- ja kahvilapalveluita. Karl Fazer perusti yrityksen vuonna 1891 ja siitä lähtien yrityksen menestys on perustunut parhaaseen tuotteiden ja palvelun laatuun, rakastettuihin brändeihin ja osaaviin ihmisiin. Fazerin makeistehtaat sijaitsevat Vantaalla, Lappeenrannassa ja Karkkilassa. Fazer leipoo Hyvinkäällä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Ulvilassa ja Vantaalla.

Lue lisää: www.fazer.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Xylimax_Arctic_Storm_mint_

avain

Xylimax Arctic Storm mint

Xylimax_Piparminttu_Taysksylitolipastilli

avain

Xylimax Piparminttu Tysksylitolipastilli

Fenno Optical on suomalaisten optikkoyrittäjien omistama ketju. Fenno Optiikka liikkeitä on n. 70 paikkakunnalla. Fenno optiikka yrittäjät tunnetaan ammattitaitoisista optikkopalveluista, laadukkaista tuotteista – silmälasikehyksistä ja linsseistä sekä paikallisesta, ihmisläheisestä palvelusta. Yrittäjät kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa ketjupäiville oppimaan uutta ja vaihtamaan kuulumisia. Fenno Optiikka liikkeissä toimitaan brändisloganin mukaisesti: ”Näemme ihmisen linssien takana.” ”Kun laatu näkyy”

Lue lisää: www.fennooptiikka.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

titan talvityttö 2016

design

Titan-kehykset

titan vihreä 2016

design

Titan-kehykset

place-holder

avain

Näöntarkastus- ja näönhuoltopalvelut

FennoSteel Oy on Pirkanmaalla, Parkanossa sijaitseva metallialan perheyritys. Tuotelinjoja on kaksi; henkilö- ja pakettiautojen pakoputkistot sekä teräsputket. Teräsputkea käytetään pakoputkien lisäksi mm. laivateollisuudessa, kattoturvatuotteissa, ulkokalusteissa sekä liikennemerkki- ja kasvihuoneputkissa.

30 -vuotias yritys työllistää 100 henkilöä ja se on vahva sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla. FennoSteelin tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki.

Lue lisää: www.fennosteel.com

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

James Finlayson valjasti Tammerkosken vuonna 1820 perustaakseen tehtaan, josta tuli Pohjoismaiden suurin teollisuusyritys. Tehtaan kutomosalissa sytytettiin Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo vuonna 1882. Tänä päivänä Finlayson elää uutta elämää. Olemme vakuuttuneita siitä, että ainoa tapa kunnioittaa Finlaysonin historiaa on rohkeus, ennakkoluulottomuus ja jatkuva halu kehittää uusia mielenkiintoisia sisustustekstiilejä. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Finlaysonille Design from Finland -merkin.

Lue lisää: www.finlayson.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Oiva_pussilakana_DesignfromFinland

design

Finlayson Oiva pussilakana

Muumi_pyyhkeet_DesignfromFinland

design

Finlayson Muumi pyyhkeet

Tikru_pussilakana_DesignfromFinland

design

Finlayson Tikru pussilakana

Martha_Otso_keittiötekstiilit_DesignfromFinland

design

Finlayson Martha ja Otso keittiötekstiilit

Finnsementti on ainoa suomalainen sementinvalmistaja. Meillä on 100 vuoden kokemus sementin valmistuksesta. Finnsementti on tasalaatuisen sementin valmistuksen osaaja, teollisuudenalan kotimainen työllistäjä ja vaikuttaja. Valtaosa Suomen sementintarjonnasta tuotetaan Finnsementin Paraisten ja Lappeenrannan tehtailla. Sementin lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia betonin seos- ja lisäaineita sekä kivirouheita. Toimintapolitiikkamme mukaisesti noudatamme ISO 9001 ja ISO 1400 -standardien mukaista toimintajärjestelmää ja tuotteemme täyttävät voimassa olevien standardien ja määräysten vaatimukset.

Lue lisää: www.finnsementti.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Pikasementti_avainlippu_600x714

avain

Pikasementti

Plussementti_avainlippu_600x714_SJ

avain

Plussementti

Rapidsementti_PA_avainlippu_600x714

avain

Rapidsementti

SR_sementti_Avainlippu

avain

SR-sementti

FP-Tuotteet on sisustanut ja parantanut suomalaisten kotien, työpaikkojen ja koulutilojen toimivuutta yli 40 vuoden ajan. Kotimaisia tilanjaontuotteitamme ovat verhokiskojärjestelmät, taiteovet sekä tilanjako- ja murtosuojarullaimet. Näillä kaikilla tuotteillamme on Avainlippu-tunnus. Tuotteemme ovat turvallisia, kestäviä ja sopivat varmasti suomalaiseen arkeen.

Lue lisää www.fp-tuotteet.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Diana08mini-(2)_sj

avain

Diana-taiteovi

Villa_taiteovi_Avainlippu_sj

avain

Villa-taiteovi

Verhokisko_26607_Avainlippu_sj

avain

Verhokisko

Hartwall on juoma-alan innovatiivinen suunnannäyttäjä, jonka päätuotemerkkejä ovat Hartwall Novelle, Hartwall Jaffa, Hartwall Original Long Drink sekä Lapin Kulta. Hartwall on vahvasti paikallinen yritys. Suosimme raaka-aineissa lähituotantoa, joka on tärkeää myös suomalaiselle työllisyydelle. Hartwallin moderni tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Henkilökuntaa on noin 830 henkilöä. Alihankintaketjun kautta työllistämme noin 11 000 henkilöä Suomessa. Hartwallin historia on lähes 180 vuotta pitkä. Victor Hartwall ryhtyi vuonna 1836 pullottamaan terveysvesiä Helsingin Kaivohuoneella. Syntyi virvoitusjuomatehdas Hartwall, jonka laboratorioista on sittemmin putkahtanut monta suomalaiseen makuun kehitettyä juomaklassikkoa sekä uutta suosikkia suomalaiseen makuun.

Lue lisää: www.hartwall.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Hartwall_jaffa_juliste_600

avain

Hartwall Jaffa

Hartwall_Novelle-600px

avain

Novelle

Lapin-Kulta-600x714px

avain

Lapin Kulta -olut

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa erilaisia viljatuotteita niin kuluttajille, suurkeittiöille kuin teollisuudelle. Yritys on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja, merkittävä erilaisten viljatuotteiden valmistaja ja viejä. Yritys on yksi Euroopan suurimmista luomukaurahiutaleiden valmistajista. Valikoimaan kuuluvat hiutaleet, suurimot, jauhot ja leivonta-ainekset sekä myslit ja murot. Helsingin Myllyn tuotantolaitokset ovat Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä. Yrityksen tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat Myllärin, Myllärin Luomu, Mylly-Matti ja Sun. Helsingin Mylly -konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 40 M€.

Lue lisää: www.helsinginmylly.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

taysjyva_ruishiutale_500g_HyvääSuomesta

ruoka

Myllärin Täysjyväruishiutale

myllarin_virea_vadelma_mustikka_kaura

ruoka

Myllärin Vireä vadelma- mustikka- kaura

kotipulla_aines_1kg_HyvääSuomesta

ruoka

Myllärin Kotipulla-aines

sampylajauho_HyvääSuomesta

ruoka

Myllärin Sämpyläjauho

HK on HKScan Finland Oy:n tuotemerkki. HK tuotemerkin alta löytyy kattaus suomalaisten suosikkituotteita, kuten maukkaampi ja mureampi Rypsiporsas® sekä suomalaisille hyvin tutut, HK Sininen Lenkki® ja HK Kabanossi®- ja Camping-grillimakkarat sekä HK Popsi®-nakit. HK tuotteissa käytetty liha on aina peräisin suomalaisilta kotitiloilta. HKScan Finlandilla on Suomessa noin 5 000 suomalaista sopimustuottajaa ja 2572 työntekijää. HK tuotteet valmistetaan pääasiassa Vantaan, Mikkelin, Forssan ja Outokummun tuotantolaitoksissa.

Lue lisää: www.hookoo.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

aitonakki-sj

ruoka

HK Aito Nakki

rypsiporsas-sj

ruoka

HK Rypsiporsas Fileepihvi

sininen-lenkki

ruoka

HK Sininen Lenkki

Ohuen_ohut_ylikypsa_saunapalvikinkku

ruoka

HK Ylikypsa Saunapalvikinkku

Ingman jäätelöitä on valmistettu jo vuosikymmenten ajan Suomen Sipoossa. Tehtaallamme työskentelee tuotannossa ja tuotekehityksessä noin 70 henkilöä, joiden avulla tuomme miljoonia hymyjä herkullisten jäätelöiden kautta suomalaisten huulille. Käytämme kotimaista kermaa ja maitoa, ja raaka-aineiden suomalainen alkuperä ja kotimainen valmistus mahdollistaakin jäätelöissämme Avainlippu-merkin käytön. Tuotekehityksemme vastaa valtavasta valikoimasta Ingman-tuutteja ja –kotipakkauksia, Ingman Creamy -jälkiruokajäätelöitä, Jättiksiä, Kingiksiä, Lipsi-mehujäitä ja monista muista – niin tutuista klassikoista kuin joka keväisistä ja syksyisistä uutuuksistakin. Inspiraatiota makuihin saadaan jäätelö- ja ruokatrendeistä ympäri maailman, mutta myös kuluttajilta itseltään. Paikallinen jäätelöosaaminen näkyy eritoten laktoosittomien tuotteiden isossa osuudessa valikoimaa. Suomalaisille soveltuvina makuina ja muotoina Ingmanin jäätelöistä löytyy herkku jokaiseen hetkeen. Hymyn resepti on yksinkertainen!

Lue lisää: www.ingman.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Ingman-Creamy-Rocky-Road-sj

avain

Ingman Creamy Rocky Road

Ingman-Hartwall-Jaffa_tuutti-sj

avain

Ingman Hartwall Jaffa tuutti

Ingman-1L_vanilja-sj

avain

Ingman Vaniljakermajäätelö

Kingis_Original-sj

avain

Kingis Original

Kiilto Oy on vuonna 1919 perustettu suomalainen perheyritys. Tuotteitamme ovat teollisuuden ja rakentamisen liimat ja massat sekä rakentamisessa ja remontoinnissa käytettävät pohjusteet, vedeneristeet, laastit, tasoitteet sekä parkettilakat ja -öljyt. Tarjoamme käyttökohteen mukaiset kokonaisratkaisut, jotka ovat teknisesti, laadullisesti ja ekologisesti kestäviä. Yritysvastuuta toteutamme huolenpidolla sisäisen ja ulkoisen ympäristömme hyvinvoinnista sekä panostamalla omaan tuotekehitykseen ja tuotantoon. Tuotannollamme on Avainlippu-alkuperämerkki.

Lue lisää: www.kiilto.com

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Kiilto_Combi-Seinäliima

avain

Kiilto Combi Seinäliima

Kiilto_Kerafiber-vedeneriste

avain

Kiilto Kerafiber vedeneriste

Kiilto_Puulattialakka-Safir

avain

Kiilto Puulattialakka Safir

Kiilto_Saumalaasti

avain

Kiilto Saumalaasti

KiiltoClean on lähes satavuotiaaseen Kiilto Family -konserniin kuuluva, johtava suomalainen puhtaus- ja hygieniaratkaisujen toimittaja. Kehitämme ja valmistamme tuotteemme Suomessa turvallisesti ja vastuullisesti ympäristöstä sekä ihmisistä huolehtien. Laajaan valikoimaan kuuluu niin astianpesu-, kodinhoito-, pyykinpesu- kuin henkilöhygieniatuotteitakin. Kotimaisena toimijana tunnemme suomalaiset olosuhteet ja tuotteille asetettavat vaatimukset. Tuttuja tuotemerkkejämme jo vuosikymmenten ajalta ovat mm. Erisan, Serto, Kiilto Kodinhoitotuotteet, Aisti Erioil ja Linna. KiiltoClean on osa vuonna 1919 perustettua suomalaista Kiilto Family -konsernia.

Lue lisää www.kiiltoclean.fi  www.erisan.fi  www.serto.fi  www.kiiltokodinpuhdistus.fi www.aistierioil.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Aisti Erioil tuotteet Avainlippu

avain

Aisti Erioil tuotteet

Erisan-tuotteet-Avainlippu

avain

Erisan tuotteet

Kiilto-Kodinhoitotuotteet-Avainlippu

avain

Kiilto Kodinhoitotuotteet

Serto-tuotteet-Avainlippu

avain

SERTO PYYKINPESUTUOTTEET

Kuomiokoski Oy on Suomen vanhimpia kenkätehtaita, se on toiminut jalkinealalla jo vuodesta 1928 alkaen. Kuoma®-saappaat ovat saavuttaneet suuren suosion talvikenkinä. Suosio on jatkuvasti kasvanut. Vuosien mittaan kertynyt ammattitaito ja jatkuva tuotekehitys takaavat jalkineiden sopivuuden pohjoiseen ilmastoon ja suomalaiseen jalkaan. Kuoma®-jalkineet ovat tunnettuja mukavuudestaan, keveydestään ja laadustaan.

Lue lisää: www.kuomiokoski.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Lumikki2

avain

Lumikki Saappaat

Putkivarsi 2

avain

Putkivarsi Saappaat

Runo2

avain

Runo Huopasaappaat

Tarratrekking2

avain

Tarratrekking Nilkkurit

Lammin Ikkunat ja Ovet on ikkunoita ja ovia valmistava kotimainen yritys, jonka toiminnassa korostuu korkealaatuisen valmistuksen ohella palvelu. Asiakkaamme saavat aina tarpeitaan vastaavia ratkaisuja mitoitus- ja asennuspalveluineen. Valmistamme tuotteet Lammin ikkunatehtaalla ja Kangasniemen ovitehtaalla asiakkaan toiveiden mukaan, uusinta tekniikkaa hyödyntäen vastaamaan tämän päivän rakentamisen tiukimpia vaatimuksia. Jokainen ikkuna ja ovi on suunniteltu ja tehty kotimaassa. Suomalaisen työn ja osaamisen arvostuksesta kertoo yrityksellemme myönnetty Avainlippu-merkki.

Lue lisää: www.lammin.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

LamminIkkunatjaOvet_4

avain

Lammin ELE 104 Lämpöovi

LamminIkkunatjaOvet_3

avain

Lammin ELE 312 Lämpöovi

LamminIkkunatjaOvet_1

avain

Lammin EPO-A Parvekeovi

LamminIkkunatjaOvet_2

avain

Lammin MSEA ikkuna

Listatalo Oy on vuonna 1978 perustettu yritys. Yhtiö sijaitsee Jalasjärvellä ja työllistää noin 30 henkilöä. Tuotevalikoimaan kuuluvat MDF- ja puupohjaiset sisustuspaneelit ja -listat. Listatalo Oy:n laatuajatteluun kuuluu ympäristön ja toiminta-alueen huomioiminen. Metsä- ja ympäristölakeja ja standardeja noudattaen pyritään turvaamaan metsien monimuotoisuuden säilyminen sekä sovittamaan yhteen metsien ja metsäluonnon erilaisia käyttömuotoja.

Listatalon valmistamat listat ja paneelit täyttävät loppukäyttäjän vaatimukset ja ovat käytettävissä kaikissa eri rakennuskohteissa.

Lue lisää: www.listatalo.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Johtourallinen-jalkalista_SJ

avain

Johtourallinen jalkalista

Kulmapala_SJ

avain

Kulmapala

MDF-paneeli-Hopeasaarni_SJ

avain

MDF-paneeli Hopeasaarni

MDF-listat-Grafiitti_SJ

avain

MDF-listat Grafiitti

Lotus-tuotemerkki on pehmopapereiden markkinajohtaja Suomessa. Suomen markkinoiden laadukkaat Lotus-tuotteet valmistetaan pääasiassa Nokian tehtaalla, jolla on pitkät perinteet laadukkaan paperin tuotannossa. Kaikilla Suomessa valmistetuilla Lotus-tuotteilla on Avainlippu sekä Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Tunnetuimpia Lotus-tuotteita ovat Lotus Soft Embo, Lotus Emilia sekä Lotus Nessu.

Lue lisää: www.lotus.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

LotusEmilia_avainlippu

avain

Lotus Emilia

LotusEmiliaDesignbyVallila_avainlippu_

avain

Lotus Emilia Design by Vallila

LotusNessu_avainlippu

avain

Lotus Nessu

LotusSoftEmboa_avainlippu

avain

Lotus Soft Embo

Lumon on parvekejulkisivu- ja terassituotteiden myyntiin, valmistukseen ja asennukseen keskittynyt kansainvälinen konserni. Autamme asiakkaitamme viihtymään. Markkinat ja asiakkaiden vaatimukset ovat kasvaneet vuosikymmenten saatossa. Suomalainen perheyritys Lumon on pystynyt edelläkävijänä vastaamaan haasteeseen ja kehittänyt haluttuja, tyylikkäitä, helppokäyttöisiä ja pitkäikäisiä tuotteita yhä laajeneville markkina-alueille. Tänään Lumon on kansainvälisesti tunnettu yritys ja haluttu merkki, johon asiakkaat ovat oppineet luottamaan. Lumon tuotevalikoima on laajentunut parvekelaseista lasiterasseihin, tilanjakajiin ja erilaisiin parvekejulkisivuratkaisuihin. Lasi- ja alumiinirakenteisiin keskittynyt Lumon on merkittävä yritys Euroopan ja Pohjois-Amerikan parveke- ja terassimarkkinoilla. Tytäryhtiöitä on Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Espanjassa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa ja Kanadassa.

Lue lisää: www.lumon.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Lasiterassi_DFF_Avainlippu-sj

design avain

Lumon lasiterassi

Parvekejulkisivu_DFF_Avainlippu-sj

design avain

Lumon parvekejulkisivu

Parvekelasitus_DFF_Avainlippu-sj

design avain

Lumon parvekelasitus

Lasiterassit_DFF_Avainlippu-sj

design avain

Lumon lasiterassit

Valmistamamme Masi talvityövälineet ovat olleet kevyempien lumitöiden pioneereja jo vuodesta 1982. Talvityövälineiden lisäksi suunnittelemme ja valmistamme Rauman tehtaallamme lokasuojaratkaisuja off-highway ajoneuvoteollisuudelle.

Lue lisää: www.masitools.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Masi-Nova-Max-lumikola_snösläde-avainlippu

avain

Masi Nova Max lumikola

40090-Masi-55-Lumentyönnin-AL-avainlippu

avain

Masi 55 Lumentyönnin

40080-Masi-Polar-Allround-AL-Lapio-avainlippu

avain

Masi Polar Allround Lapio

101-vuotiaan Meiran tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat suomalaisten kestosuosikit Kulta Katriina, Saludo, Cafe Hieno sekä Meiran mausteet, sinapit ja ketsupit. Kaikki Meiran kahvit ja mausteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa lukuun ottamatta aitoja italialaisia Segafredo espresso -kahveja. Meira Oy:n liikevaihto oli 78,8 milj. euroa ja henkilöstön määrä 169 vuonna 2014. Tänä päivänä Meira on osa maailmanlaajuista Massimo Zanetti Beverage –konsernia

Lue lisää: www.meira.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Meiransinappi-aavainlippu

avain

Meiran sinappi

Meiranketsuppi_avainlippu

avain

Meiran ketsuppi

Kulta-Katriina-logo 2

Kulta Katriina

Saludo logo

Saludo

Metsä Tissue on ainoa suomalaisomisteinen pehmopaperinvalmistaja. Metsä Tissuella on pitkät perinteet, ja nykyisin se tuo korkealaatuisilla pehmo- ja ruoanlaittopapereillaan mukavuutta kuluttajien ja ammattilaisten jokaiseen päivään. Suomalaisille tutut tuotemerkkimme ovat Lambi, Serla, Katrin ja SAGA. Lähikaupastasi löytyvät tuotteemme valmistetaan pääosin Mäntän tehtaalla – jo vuodesta 1868. Metsä Tissue työllistää yhteensä 2 800 henkilöä ja sen liikevaihto oli viime vuonna 1,0 miljardia euroa. Jo kuudessa maassa toimiva Metsä Tissue on osa Metsä Groupia. Metsä Groupin emoyhtiö on juuri 80 vuotta täyttänyt Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistavat noin 123 000 suomalaista metsänomistajaa.

Lue lisää:www.lambi.fi www.serla.fi www.metsatissue.com

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Metsä_Tissue_Lambi_WC-paperi_12_rl_Avainlippu

avain

Lambi WC-paperi

Metsä_Tissue_Serla_Talousarkki_Avainlippu

avain

Serla Talousarkki

Metsä_Tissue_Serla_Talouspaperi_Avainlippu

avain

Serla Talouspaperi

Metsä_Tissue_Serla_WC-Paperi_8rl_Avainlippu

avain

Serla WC-Paperi

Myllyn Paras on hyvinkääläinen perheyritys, joka on jo vuodesta 1928 asti jauhanut kotimaista viljaa suomalaisille. Omasta viljasta tehdyt pakastetaikinat ja -leivonnaiset tulivat valikoimaan jo yli 30 vuotta sitten. Myllyn Paras on markkinajohtaja pastoissa, jauhoissa ja pakastetaikinoissa, markkinakakkonen hiutaleissa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli n. 62 M€ ja henkilöstöä on yhteensä yli 200. Myllyn Paras Oy Konsernin tehtaista mylly ja pakastetehdas sijaitsevat Hyvinkäällä ja Venäjän markkinoita varten rakennettu uusi hiutalemylly Moskovassa.

Lue lisää: www.myllynparas.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

MP-Kaurahiutale_svj_Avainlippu_

avain

Myllyn Paras Sinivalkoinen Kaurahiutale

MP Pyorea_suklaataikina_Avainlippu

avain

Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina

torttutaikina__tuotenro_6020_600

avain

Torttutaikinalevyt

060_raketti_spagetti_350_g_600

avain

Raketti Spagetti

Vuonna 1921 palkkavärjäämöksi perustettu Nanso on vuosikymmenten kuluessa kasvanut teollisuustalosta bränditaloksi ja yhdeksi Suomen suurimmista vaateteollisuusyrityksistä. Yhtiön rakastettuun brändiperheeseen kuuluvat trikoomerkki Nanso ja suosittu sukkamerkki Vogue. Tänä päivänä Nanso Group on vahvasti ajan hengessä elävä osaaja, jonka brändit ja tuotteet ovat tunnettuja laadusta, yksilöllisestä designista ja näyttävistä kuoseista.

Lue lisää www.nansogroup.com

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

nanso4

design

Nanson tuotteet

nanso3

design

nanso2

design

nanso1

design

Panimomestari William Gideon Åberg ja rouvansa Onni perustivat juoppouden poistamiseksi panimon Iisalmeen vuonna 1878. Zacharias Topeliuksen hengessä he halusivat tarjota miedompia vaihtoehtoja viinanhimon villitsemille kansalaisille. Tuolloin Suomessa toimi noin 78 panimoa. Itsenäisenä suomalaisena niistä on säilynyt ainoastaan Olvi.

Lue lisää: www.olvi.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

lonkerot 2

avain

Olvi lonkerot

Halko 2

avain

Halko Olut

KevytOlo 2

avain

KevytOlo

Oras Group on merkittävä eurooppalainen talotekniikan vesikalustetoimittaja: markkinajohtaja Pohjoismaissa ja johtavien yritysten joukossa Manner-Euroopassa. Yrityksen tehtävä on tehdä veden käytöstä helppoa sekä ympäristöä säästävää ja sen visiona on tulla kehittyneiden vesikalusteiden eurooppalaiseksi markkinajohtajaksi. Oras Groupin omistaa perheyhtiö, teollinen omistaja Oras Invest. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 1400 ihmistä.

Lue lisää www.oras.com

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

2727F_ORAS_AVAINLIPPU_2

avain

Oras Keittiöhana 2727F

2734F_ORAS_AVAINLIPPU_2

avain

Oras Keittiöhana 2734F

2702F_ORAS_AVAINLIPPU_2

avain

Oras Pesuallashana 2702F

7192_ORAS_AVAINLIPPU_2

avain

Oras Sadesuihkuhana 7192

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä – hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä.

Lue lisää:  www.orion.fi  www.itsehoitoapteekki.fi 

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Orion_AqualanL-100g-sj

avain

Orion Aqualan L

Orion_Bellavita-päivävoide-hajustamaton-75g-sj

avain

Orion Bellavita-päivävoide

Orion_Biorion-kaps-sj

avain

Orion Biorion

Orion_Multivita-sj

avain

Orion Multivita

Orthex Group on Pohjoismaiden johtava kodin käyttötavaroiden suunnittelija, valmistaja ja markkinoija. Tuotteillamme pyrimme tekemään ihmisten arjesta helpompaa ja mukavampaa. Tunnettuja tuotemerkkejämme ovat OrthexTM, SmartStoreTM ja GastroMaxTM. Tarjoamme vastuullisesti tuotettuja ja käytännöllisiä tuotteitamme säilytykseen, keittiöön, lapsille, kasvien- ja kodinhoitoon. Konsernimme yhtiöillä on pitkä historia ja vahvat perinteet. Pääkonttorimme sijaitsee Espoossa ja tuotantolaitokset Lohjalla sekä Ruotsin Gnosjössä ja Tingsrydissä.

Lue lisää: www.orthexgroup.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Orthex gastromax säilytys

avain

Orthex keittiötuotteet

Orthex Kylpyamme

avain

Orthex lastentuotteet

Orthex saunatuotteet

avain

Orthex kodintuotteet

Orthex yrttiruukku

avain

Orthex kasvienhoitotuotteet

Pakkasmarja Oy sijaitsee mansikkakaupungissa Suonenjoella. Yritys markkinoi n. 3-4 milj. kiloa vuodessa: kotimaisia viljeltyjä puutarhamarjoja, metsämarjoja, luomumarjoja ja valikoimaamme täydennetään tuontimarjoilla. 100 prosenttisesti kotimaiset marjatuotteet tunnistat Hyvää Suomesta -merkistä.

Kotimaisuus on yrityksessä sydämenasia.

Lue lisää: www.pakkasmarja.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

pakkasmarja-400400

ruoka

Kuningas marjasekoitus

Laadukas kahvi on aina ollut olennainen osa Paulig-konsernia ja parhaiden makujen etsintää. Pauligin Kahvi-toimialalle on ominaista aito yrittäjyys sekä kyky pysytellä trendien eturintamassa. Tämän mahdollistavat tinkimätön asiantuntemuksemme ja perinteet, jotka ulottuvat aina vuoteen 1876, jolloin Gustav Paulig perusti yrityksensä Helsinkiin. Suomessa Pauligin tunnetuimpia merkkituotteita ovat Juhla Mokka, Presidentti, Brazil ja Paulig Mundo. Yhtiön Helsingissä sijaitsevassa kahvipaahtimosta valmistuu vuodessa noin 100 miljoonaa kahvipakettia eli noin 45 miljoonaa kiloa kahvia.

Lue lisää: www.paulig.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

JuhlaMokka_600x714

Juhlamokka

Presidentti_600x714

Presidentti

Brazil_600x714

Brazil

Parisienne_600x714

Parisien

Pirkka on osa suomalaisten arkea. Kaikkien aikojen ensimmäinen Pirkka-tuote, näkkileipä, tuli K-kauppoihin yli 25 vuotta sitten ja nykyisin Pirkka-tuotteita on jo yli 2 200. Tuotteista noin puolet valmistetaan Suomessa, lähes 150 yrityksessä. Pirkka-sarjaan valitaan aina ensisijaisesti kotimaisia tuotteita ja sarjassa on yli 400 suomalaista alkuperämerkittyä tuotetta: lähes 300 Hyvää Suomesta, noin 40 Sirkka-lehti- ja noin 60 Avainlippu -merkittyä tuotetta. Pirkka on merkittävä työllistäjä Suomessa.

Lue lisää: www.pirkka.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Pirkka-Kestomuovikassi

avain

Pirkka kierrätysmuovikassi

Pirkka-Talouspaperi

avain

Pirkka talouspaperi

Pirkka-Siiderit

avain

Pirkka siiderit

Pirkka-Kananmunat

ruoka

Pirkka luomukananmunat

Plastex on ollut mukana arjessasi jo 80 vuotta! Uutuudet sekä tutut klassikkotuotteemme syntyvät Lohjan mäntymetsien keskellä suomalaisella työllä. Tehtaallamme on noin 30 henkeä töissä ja sieltä lähtee joka päivä kotimaisia tuotteitamme pitkin Suomea. Käytännölliset, laadukkaat ja pirteän väriset tuotteemme ja lelumme ovat toimintamme ydin! Kutsu kotiisi aito suomalainen muotoilu ja osaaminen!

Lue lisää: www.plastex.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Plastex_rauta

avain

Plastex rautakaupan tuotteet

EVERGREEN_2L_KASTELUKANNU_LIME_Avainlippu_DesignFromFinland

design avain

EVERGREEN KASTELUKANNU LIME

Sumutinpullo ornamentti

avain

SUMUTINPULLO ORNAMENTTI

Taskumatti Roosa

avain

TASKUMATTI ROOSA

Vakiometalli Oy valmistaa ja markkinoi kylpyhuonekalusteita Polaria-tuotemerkillä. Valikoimasta löytyy perinteisten valaisinpeilikaappien lisäksi altaita, pyykki- ja allaskaappeja, siivous- ja hyllykaappeja, siivous- lääke ja ensiapukaappeja. Polaria-tuotteet ovat erinomaisesti kosteutta kestävää jauhemaalattua terästä. Yli 40 henkilöä työllistävä Vakiometalli Oy on toiminut Mäntyharjussa vuodesta 1970. Yritykselle on myönnetty Avainlippu-tunnus vuonna 1997.  Anna Roiskua! Polaria kestää!

Lue lisää: www.polaria.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

allaskaapit

design avain

Polaria allaskaapit

valaisinpeilikaapit_polaria

design avain

Polaria valaisinpeilikaapit

Pouttu Oy on vuonna 1938 Kannukseen perustettu liha-alan yritys. Poutun nimi on yritystoiminnan alkutaipaleista asti yhdistetty vahvaan liha-alan osaamiseen. Yrityksen sisällä on aina arvostettu kotimaista ammattitaitoa ja korostettu suomalaisen työn ja paikallisen tekemisen merkitystä. Klassikko tuotteitamme ovat Kannuswurstit ja Palviryynimakkarat, joiden lisäksi valmistamme muita leikkeleitä, lihajalosteita, ruokamakkaroita, lihatuotteita sekä valmisruokia. Pouttu Oy työllistää noin 200 lihajalostuksen ammattilaista. Olemme ylpeitä perinteistämme, osaamisestamme ja laadukkaista tuotteista. Aidosti Maukasta!

Lue lisää: www.pouttu.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

tuotekuva pouttu

ruoka

Kannuswursti

tuotekuva-pouttu2

avain

Palviryynimakkara

Real Snacks on reilusti kotimainen sipsitehdas Pyhännältä, jonka omistavat yhtiön vuonna 2001 perustanut perhe sekä entiset ja nykyiset avainhenkilöt. Tuotevalikoimaan kuuluvat perunalastujen lisäksi myös perheen pienimpien omat snacksit, maissinaksut. Juureva, kotimainen perunantuotanto on meille sydämen asia ja haluamme tuottaa kuluttajille laadukasta lähiruokaa myös snacksien muodossa: siksi kerromme viljelijätiedot jokaisessa pussissa. Panostamme omaan tuotekehitykseen ja tuomme markkinoille suomalaisen vaihtoehdon – aidosti läheltäsi!

Lue lisää: www.realsnacks.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Real Snacks Kaikilla Mausteilla_Ruokaa omasta maasta

ruoka

Real Snacks Kaikilla Mausteilla

Real Snacks Chipventures HoneyButter_Ruokaa omasta maasta

ruoka

Real Snacks Chipventures HoneyButter

Real Snacks Chipventures Salty Licorice_Ruokaa omasta maasta

ruoka

Real Snacks Chipventures Salty Licorice

Real Snacks Moomin Original_Avainlippu

avain

Real Snacks Moomin Original

Reima haluaa taata lapsille vapauden liikkua ja leikkiä säästä riippumatta. Turvallisuus, mukavuus, suojaavuus ja helppohoitoisuus ovat kaiken tuotesuunnittelumme perusta. Olemme johtava pohjoismainen toiminnallisten lastenvaatteiden tuottaja. Reiman tuotteita myydään lähes 30 maahan, niistä tärkeimpinä Pohjoismaat, Venäjä ja Sveitsi. Kaikki Reima®- ja Lassie®-tuotteet suunnitellaan Suomessa, jossa palveluksessamme on noin 100 henkeä. Tuotteiden testauksesta vastaa maailman rehellisin ja säälimättömin testaustiimi: lapset.

Lue lisää: www.reima.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Reima_Metku_DFF

design

Reima-asut

Lassie_Haalari_DFF

design

Lassie-asut

Kotimainen perheyritys Saarioinen on helpottanut suomalaisten arkea ja luonut merkittäviä makumuistoja jo 60 vuoden ajan. Tänä päivänä olemme yksi Suomen johtavista ruokataloista.

Kangasalan Sahalahdella sijaitsevan Saarioisten kartanon ympärille on kasvanut moderni ruokatalo. Kangasalan lisäksi hyvää ruokaa valmistuu Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa. Me valmistamme puhtaista raaka-aineista suomalaisten lempiruokia – sekä klassikoita että tulevia uusia suosikkeja.

Lue lisää: www.saarioinen.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

maksalaatikko

ruoka

Perinteinen maksalaatikko

balanssi

avain

Balanssi-ateria

kartanon_salaattikastike_sydanmerkki_avainlippu

avain

Kartanon salaattikastike

Kotimaisuus materiaaleissa ja valmistuksessa on toimintamme keskeisiä elementtejä. Olemme ylpeitä siitä, että olemme osaltamme onnistuneet säilyttämään ja luomaan suomalaisia työpaikkoja vielä tänäkin päivänä ja tähän toimintamme tulevaisuudessa myös tähtää.

Punkalaitumen tehtaallamme työskentelee yli 70 puuseppää ja verhoilijaa. Taitajia työskentelee jo kolmannessa polvessa, joka kertoo omaa tarinaansa yrityksemme historiasta, osaamisesta ja vastuumme kantamisesta.

Lisää meistä: www.sht-tukku.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Koivu_SHT_Avainlippu

avain

Koivu arkku

Venho_SHT_Avainlippu

avain

Venho arkku

Lintu_uurna_SHT_Avainlippu

avain

Lintu uurna

Tekija_SHT_Avainlippu

Sidoste Oy on vuonna 1945 perustettu perinteikäs suomalainen perheyritys. Nyt Sidoste Oy:n toiminnassa on mukana toinen, kolmas ja neljäs sukupolvi. Sidoste on innovatiivisella tuotekehityksellä ja laadukkailla tuotteillaan ollut Suomessa sukkamarkkinoiden suunnannäyttäjä lähes 70 vuotta. Tänäkin päivänä korkea laatu, osaaminen ja jatkuva tuotekehitys ovat avainasemassa. Sidosteen omaleimainen mallisto kattaa koko perheen sukkatarpeet laadukkailla eri käyttötarkoituksiin suunnitelluilla kotimaisilla sukilla. SIDOSTESUKKA KESTÄÄ!

Lue lisää: www.sidoste.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Suomalainen perheyritys Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Sinituote panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja tuo jatkuvasti markkinoille uusia välineitä kodin siivouksen, järjestyksen ja toimivuuden ylläpitoon. Tavoitteenamme on tehdä suomalaisten kotien arjesta vähän helpompaa.

Lue lisää: www.sini.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Blue-tiskiharja_Avainlippu

avain

Sini Blue-tiskiharja

Triplaikkunanpesin_Avainlippu

avain

Sini Triplaikkunanpesin

16280_Tuplajynssäri

avain

Sini Tuplajynssäri

Monitoimimoppi_Avainlippu

avain

Sini Monitoimimoppi

Snellmanin Lihanjalostus Oy on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha- ja leikkeletuotteita jo yli 60 vuotta. Leikkele- ja maksatuotteet sekä kuluttajapakattu liha ovat Snellmanin vahvuuksia. Suosittuja tuotteita ovat mm. tuore, pakastamaton Kunnon jauheliha, kokolihaleikkeleet ilman natriumglutamaattia ja makkarat sekä nakit ilman lisättyä fosfaattia. Kun lihaa on paljon, voi lisäaineita olla vähemmän. Snellmanilla tuotteet tehdään niin kuin itselle tehtäisiin.

Lue lisää: www.snellman.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Eetvartti_Hyvää suomesta

ruoka

Eetvartti

Kunnon lenkkimakkara_Hyvää suomesta

ruoka

Kunnon lenkkimakkara

Kunnon paistijauheliha_Hyvää suomesta

ruoka

Kunnon paistijauheliha

Tosi murea keittokinkku_Hyvää suomesta

ruoka

Tosi murea keittokinkku

Sovella@home-säilytysjärjestelmää on valmistettu 1950-luvulta lähtien, ja se suunnitellaan ja tehdään tänäkin päivänä omalla tehtaalla Jyväskylässä. Sovella@home-säilytysjärjestelmä sopii kaikkiin kodin tiloihin: vaatehuoneisiin, eteisiin, varastoihin ja autotalleihin. Sovella@home-brändin omistaa suomalainen Treston Oy , jolla on kotimaassa lähes 300 työntekijää.

Sovella@home-tuotteilla on suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-alkuperämerkki.

Lue lisää: www.sovellahome.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Säilytysjärjestelmät_vaatehuoneisiin_Avainlippu_SJ

avain

Säilytysjärjestelmät vaatehuoneisiin

Säilytysjärjestelmät_eteisiin_Avainlippu_SJ

avain

Säilytysjärjestelmät eteisiin

Säilytysjärjestelmät_varastoihin_Avainlippu_SJ

avain

Säilytysjärjestelmät varastoihin

Säilytysjärjestelmät_autotalleihin_Avainlippu_SJ

avain

Säilytysjärjestelmät autotalleihin

Suomen suurimman sukkavalmistajan mallistosta löytyy sukat koko perheen tarpeisiin. Kesä- tai talvisukat, kuviolla tai ilman – laadukkaat sukat tekevät arjesta pehmeämpää. Yhdistämme viimeisimmät trendit korkealuokkaisiin materiaaleihin ja tarkkaan laadunvalvontaan, jotta tuotteet kestävät käytössä ja sopivat pohjoisen haastaviin sääolosuhteisiin ympäri vuoden. Kaikki Romeo & Julia -sukat ovat kotimaisia Avainlippu-tuotteita.

Lue lisää: www.sukkamestarit.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Julia_sukat_Avainlippu

avain

Julia sukat

Julia_sukat2_Avainlippu

avain

Julia sukat

Romeo_sukat_Avainlipapu

avain

Romeo sukat

Romeo_sukat_Avinlippu_2

avain

Romeo sukat

Suomen Kerta Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa ja tarjoaa laajan valikoiman kuluttajatuotteita ruoanvalmistukseen ja kattamiseen. Havi on yrityksen tunnetuin ja vanhin tuotemerkki. Riihimäellä on yrityksen kynttilätuotanto, jossa hyväsydämiset Havi- ja Tuikku-kynttilät syntyvät jo yli 180 vuoden kokemuksella. Kotkan tehtaalla valmistuvat kattaustuotteet Havi-, Finlayson- ja Nanso-tuotemerkkien alle sekä asiakkaan omilla painatuksilla. Imatran tuotantolaitoksella valmistetaan kartonkiset kerta-astiat suomalaisella ammattitaidolla.

Lue lisää: www.havi.fi www.suomenkerta.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Pihla-beige_marjat

avain

Havi lautasliinat

Punos_sin_kruunut

avain

Havi kruunukynttilät

Juhlavuoden_pk_ryhmakuva

avain

Havin kynttilät

Freetime_pikareita

avain

Freetime kartonkipikarit

Tikkurila on toiminut Vantaalla jo yli 150 vuoden ajan. Tarjoamme kuluttajille ja ammattilaisille helppokäyttöisiä ja kestäviä ratkaisuja pintojen suojaamiseen ja kaunistamiseen. Tuotevalikoimaamme kuuluu muun muassa maaleja, lakkoja ja efektituotteita sisätiloihin, puu-, kiviaines- ja metallipintojen maaleja ulkotiloihin sekä erilaisia maalaamiseen liittyviä palveluja.

Lue lisää: www.tikkurila.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

tikkurila_pika_teho_talomaali_avainlippu

avain

Pika-teho talomaali

tikkurila_vinha_avainlippu

avain

Vinha peittävä suoja puulle

Tikkurila_Harmony_himmea_sisustusmaali_avainlippu_SJ

avain

Harmony himmeä sisustusmaali

Tikkurila_Remontti_Assa_pesunkestava_remonttimaali_avainlippu_SJ

avain

Remontti-Ässä pesunkestävä remonttimaali

Transmeri on vuonna 1928 perustettu markkinointi- ja jakeluyritys, jonka toiminta perustuu pitkäaikaisiin päämiessuhteisiin ja laadukkaisiin kansainvälisiin merkkituotteisiin. Perheyrityksenä panostamme henkilöstön hyvinvointiin, pitkäjänteisten yhteistyösuhteiden vaalimiseen sekä ympäristö- ja yhteiskuntavastuuseen. Valmistamalla suomalaisia tuotteita, työllistämällä 90 suomalaista ja tukemalla suomalaista hyväntekeväisyystyötä kannamme vastuuta suomalaisen hyvinvoinnin puolesta.

Lue lisää: www.transmeri.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Lemon Juice&Glycerine ja Medisoft_Avainlippu

avain

Lemon Juice&Glycerine ja Medisoft

OFF! Active hyttysaerosolit_Avainlippu

avain

OFF! Active hyttysaerosolit

Suomalainen erikoispuhdistusaineet_Avainlippu

avain

Suomalainen erikoispuhdistusaineet

Raid ja Baygon torjunta-aerosolit_Avainlippu

avain

Raid ja Baygon torjunta-aerosolit

VAASAN on ollut osa suomalaista leipäkulttuuria jo yli 160 vuoden ajan. Leivomme tuotteemme Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Sastamalassa, Seinäjoella, Tampereella ja Vantaalla, joten työllistämme Suomessa vuosittain noin 1200 henkilöä. VAASAN on yksi maailman suurimmista ruisleipureista. Suomen ostetuimman leivän VAASAN RUISPALAT tunnistaa lähes jokainen suomalainen. Kaikki Suomessa ja maailmalla tunnetut näkkileipä- ja hapankorpputuotteemme valmistetaan Kotkan tehtaalla. VAASAN KOTIUUNIN -leivonnaispakasteet teemme Lappeenrannassa.

Lue lisää: www.vaasan.com

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Vaasan näkki

avain

VAASAN KOULUNÄKKI

Vaasan ruispalat

avain

VAASAN RUISPALAT

Vaasan jälkiuuni ruispalat

avain

VAASAN RUISPALAT Jälkiuuni

Vaasan ruis nacho

avain

VAASAN RuisNacho Seesami & Merisuola

Valio Oy on suomalaisten maidontuottajien omistama yritys, jonka tehtävä on turvata maidontuotannon ja maaseudun elinkelpoisuus Suomessa jalostamalla maidosta hyvänmakuisia ja hyvinvointia edistäviä tuotteita. Valion liikevaihto vuonna 2013 oli 2029 miljoonaa euroa. Henkilöstöä on noin 4 600. Valio on Suomessa maitotuotteiden markkinajohtaja ja ravitsemuksen sekä maun kansainvälinen edelläkävijä. Laatu, osaaminen ja vastuullisuus ovat olleet Valion ohjenuoria jo yli sadan vuoden ajan. Suomen markkinoilla Valion logo on takuu suomalaisesta maidosta valmistetusta maitotuotteesta.

Lue lisää: www.valio.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Valio Crea Ruokakerma

ruoka

Valio Crea® ruokakerma kolme yrttiä

Valio Oltermanni Cheddar

ruoka

Valio Oltermanni® Cheddar 900g

Onni vadelmapuuro

ruoka

Valio Onni® vadelma-kaurapuuro

Valio profeel Proteiinirahka

ruoka

Valio PROfeel® sitruunarahka

Gluteenittomissakin tuotteissa maku ratkaisee! Näin uskomme Vuohelan Herkussa. Leivomme leivät, makeat leivonnaiset, pikkusuolaiset ja pakastetuotteet vain parhaista raaka-aineista. Valtaosalla tuotteistamme on kotimaisesta alkuperästä kertova Avainlippu-merkki.

Lue lisää: www.vuohelanherkku.fi

Meiltä kampanjassa mukana muun muassa

Kauraporkkanasampyla_Avainlippu

avain

Kauraporkkanasämpylä

Laitniemen_jalkiuunileipa_Avainlippu

avain

Laitniemen jälkiuunileipä

Suklaacookies_Avainlippu

avain

Suklaacookies

Kampanjassa mukana myös

K-ruokakaupoissa on Sinivalkoinen jalanjälki -viikkoja ja kampanja on esillä myös K-raudoissa ja Rautioissa.